A Galéria Lénia egy ősfás kertben álló műteremházban található, gyönyörű környezetben, a budai hegyek között. Az épületet Pintér Béla tervezte. Falai között ötven éve folyik az alkotómunka, jelenleg bemutatóteremként is szolgál. A galéria anyagának nagy része egy művészcsalád tagjainak életműve:

TÚRY MÁRIA (1930—1992)
festőművész, kétszeres Munkácsy-díjas, érdemes művész.
KÁDÁR GYÖRGY (1912—2002)
festőművész, Kossuth- és Munkácsy-díjas, kiváló- és érdemes művész.
KÁDÁR KATALIN (1951)
grafikusművész.
Műveik mellett egy képzőművészeti gyűjtemény is található a műteremházban. pl.: Fekete László, Győrffy Sándor, Kalmár János, Almásy Aladár, stb. A gyűjtemény nagy részét Kádár György pályatársainak, barátainak, tanártársainak, növendékeinek munkái teszik ki: Kmetty János, Bortnyik Sándor, Szőnyi István, Barcsay Jenő, Gross Arnold, El Kazovszkij, Záborszky Gábor, Kiss György, stb.
A kollekcióban tematikailag, műfajilag, technikailag szinte minden megtalálható a kis grafikáktól kezdve a tűzzománcokon, olajfestményeken át a gobelinekig. Emellett művészeti könyvek, katalógusok és reprodukciók gazdagítják a galéria kínálatát.
Az épületben egy grafikai stúdió is működik Csütörtök Kft. néven, amely mindenféle grafikai munkát vállal a tervezéstől a kivitelezésig.